VIJF TIPS voor een stralende Kerst Glow

beauty blog glow aerde gemert huidspecialist

Nu de zomerse maanden achter ons liggen is het weer inmiddels heel anders, het is guur buiten en de verwarming staat weer aan. Je huid reageert hierop en dit kan zorgen voor een doffe teint, roodheden en onzuiverheden.

Hoe kun je jouw huid in balans houden nu het weer is omgeslagen?

Beter nog: hoe zorg jij voor een stralende glow tijdens de feestdagen? Lees de tips van huidspecialiste Annemiek en doe er je voordeel mee:

TIP 1: Pas je skincare aan op het klimaat

In de zomer heeft je huid andere behoeftes dan in de winter. Mijn tip; stem je skincare hierop af. In de winter wordt je huid vaak droger door de verwarming, kan schraal worden door de gure wind, en kan roodheid en oneffenheden geven door het andere klimaat. Je huid heeft dan de juiste voeding nodig, daar waar in de zomer naast voeding en SPF, hydratatie enorm belangrijk is. Je crèmes die je in de zomer gebruikt volstaan dus niet vaak in de winter.

TIP 2: Exfolieer je huid wekelijks

Je huid heeft zich in de zomer verdikt om zich te beschermen tegen UV stralen. Dat is belangrijk, en noodzakelijk. In de winter geven die teveel aan dode huidcellen snel een doffe en vale teint. Verwijderen dus die dode huidcellen! Dit kun je doen door je huid wekelijks te exfoliëren, te ontdoen van dode huidcellen. Er zijn verschillende manieren en producten om dit te doen. In de instituten doen we dit door middel van peelings en microdermabrasie. Thuis kun je wekelijks een exfoliant gebruiken op basis van fruitzuren of een enzymatische peeling bijvoorbeeld bij een rode gevoeligere huid.

TIP 3: Voedt je huid met een masker

Hoe vaak? Als je het mij vraagt twee maal per week, je huid kan dit echt gebruiken in deze periode. Geef voeding met ceramiden, vocht met hyaluronzuur, zuurstof en bescherm met vitaminen. Dat is allemaal terug te vinden in de skincare die je bij ons in het huidinstituut kunt aankopen. Wij adviseren je graag!

TIP 4: Intensieve Instituut behandelingen

Bij mijn 2e tip heb ik het je eigenlijk al verteld; instituut behandelingen zorgen voor een direct en effectief resultaat. Door middel van de juiste peeling of microdermabrasie worden huidcellen veilig en effectief verwijderd, waardoor je skincare nóg beter zijn werk kan doen. Weet je niet welke behandeling het beste bij je past? Wij adviseren je graag!

TIP 5: Intensief werken, je huid boosten!

En dat doe je met hoog geconcentreerde werkstoffen voor je huid. Mijn favoriete producten hiervoor zijn: ampullen. In volledig afgesloten glazen verpakkingen zitten krachtpatsers die je huid versterken, verstrakken, voeden, hydrateren en liften. Precies wat je huid nu nodig heeft! Een BOOST!

Ook vitamine C geeft je huid een boost. Gevriesdroogde vitamine C maak je `s avonds aan met de speciaal ontwikkelde vloeistof om je huid een VITAMINE SHOT te geven.

Een ding is zeker: met deze tips straal jij gegarandeerd met de aankomende feestdagen!

Liefs Annemiek,
Huidspecialist AERDE Huidinstituut Gemert