Coagulatie

Effectieve coagulatiebehandeling van couperose, fibromen en steelwratjes door ervaren schoonheidsspecialisten. Veilig en professioneel.
Coagulatiebehandeling

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandeltechniek waarbij wij als gespecialiseerde schoonheidsspecialist goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Wanneer de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet. Vervolgens wordt met een naaldhouder met klein wegwerpnaaldje dat verbonden is met het coagulatieapparaat, de huidoneffenheden weg- of dichtgebrand. Tijdens de behandeling van couperose gaan wij met een klein wegwerpnaaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het couperosevaatje trekt weg. Bij steelwratjes en fibromen verdampt/ verzeept het weefsel, waardoor er een klein oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Dit geneest ook als zodanig. Bij coaguleren van fibromen of steelwratjes in het gelaat geneest dit meestal volledig binnen 10 dagen, op andere plekken van het lichaam kan het soms drie weken duren.

Voor wie is coagulatie geschikt?

Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn couperose, spider naevi, bloedblaasjes (bloedblaartjes), fibromen, en steelwratjes.

Coagulatie van couperose, fibromen en steelwratjes

Nazorg

Hoe moet de huid verzorgd worden na de coagulatiebehandeling? Het is verstandig de kleine wondjes minstens 5 dagen zo droog mogelijk te houden. Hoe droger de plekjes blijven, hoe mooier ze genezen. Vermijd daarom zwembad of sauna. Het is verstandig om de behandelde huid gedurende tenminste 6 weken na de coagulatiebehandeling niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank. Bij behandeling van couperose, moet men bovendien rekening houden met de eerste 24 uur sterke doorbloeding te vermijden, dus beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en niet te fanatiek sporten.

Ons advies

Bij alle behandelingen geldt dat onderhoud nodig is. Wij kunnen niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes, fibromen of steelwratjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet u de huid goed beschermen tegen warmte/koude verschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek niet aan te bevelen, en vergroot roken de kans op nieuwe couperose vaatjes.