Bindweefselmassage

De manuele bindweefselmassage is al jarenlang wereldwijd een techniek die wordt ingezet voor huidverjonging en -verbetering. Tijdens een bindweefselmassage worden de bindweefselcellen geprikkeld, waardoor de huid sneller nieuwe cellen aanmaakt. Collageen en elastine worden in de diepte van de huid gestimuleerd en weer meer aangemaakt. Door een bindweefselmassage wordt de huid strakker en steviger, en zal de conditie van de huid verbeteren.
Bindweefselmassage greep leren
Bindweefselmassage Aerde Huidinstituut

Doel van Bindweefselmassage:

Bij een bindweefselmassage maakt de huidspecialist gebruik van verschillende knedende massagetechnieken die gericht zijn op de spieren en de bindweefsellaag in de huid. Dit is anders dan bij een ontspannende massage, waarbij voornamelijk de bovenste huidlagen worden behandeld. Deze intensieve techniek is tevens gericht op het herstelvermogen van de huid. Het activeert de doorbloeding in het bindweefsel, wat de aanmaak van collageen- en elastinevezels stimuleert. De massage bevordert celvernieuwing, waardoor de huid er jonger en steviger uitziet. Bindweefselmassage is geschikt voor bijna alle huidtypen, inclusief de dunne, gevoelige huid. Het is een specifieke massage die goede training vereist voor het correct uitvoeren van de technieken.

Intensieve en effectieve massagetechniek en de voordelen van bindweefselmassage:

  • Verbetering van de doorbloeding van de huid
  • Opheffen van verklevingen in de huid
  • Vermindering van spanningen in het gezicht
  • Stimulatie van bindweefsel voor meer stevigheid van de huid
  • Stimulering van huidfuncties
  • Verbeterde afvoer van afvalstoffen
  • Verbetering van de huidconditie
  • Verbetering van de huidteint

Ontspant en verstevigd de huid

Bindweefselmassage bij Aerde Huidinstituut Gemert

Aerde Huidinstituut maakt gebruik van verschillende bindweefselmassage-technieken waaronder de passage massage die is ontwikkeld door Pascaud Innovations. Deze intensieve methode lijkt op traditionele bindweefselmassage en lymfedrainage, maar is toch volledig nieuw en uniek. Het vormt een belangrijke aanvulling op het Pascaud-concept en integreert naadloos met andere Pascaud-methoden. De bindweefselmassage kan bij alle gezichtsbehandelingen van Aerde worden ingezet om de behandeling te intensiveren. De huidspecialistes adviseren je graag over deze mooie techniek.