VIJF antwoorden op je vragen over microneedling

We beginnen bij het begin:

Wat is microneedling?

Microneedling is een veilige en zeer effectieve behandeling om een grote verscheidenheid aan huidproblemen te behandelen. Met een pen met kleine, steriele naaldjes maken we microscopisch kleine perforaties, gaatjes, in de huid waarmee een huidproces in gang wordt gezet wat voor celvernieuwing en collageenaanmaak zorgt. Meestal wordt er extra gewerkt met actieve ingrediënten die nu makkelijk door de huid kunnen worden opgenomen. Geheel afhankelijk van het huidtype en het huidprobleem waarop we werken.

Voor welke huid is microneedling geschikt?

Microneedling is eigenlijk voor (bijna) iedereen een zeer geschikte behandeling omdat het direct een gezonde glow geeft. Voor elke huid die een oppepper kan gebruiken! Maar microneedling wordt ook met grote regelmaat ingezet bij een huid met:

• Littekens
• Rest acné
• Pigment
• grove poriën
• lijntjes en rimpeltjes
• roodheden
• huidverslappingen
• een vale doffe teint bijvoorbeeld een rokershuid of na ziekte

Waarom is Microneedling zo effectief?

Bij microneedling werken we ín de huid waar veel andere behandelingen enkel in de bovenste huidlagen óp de huid werken. Kortom: Schud je huidcellen wakker, laat je huid weer zelf werken in de diepte! De microneedling behandeling werkt nog maanden door in je huid. Het is een diepte investering voor je huid!

Kan ik Microneedling ook ondergaan in de zomer?

We adviseren om de microneedling behandelingen te ondergaan van september tot en met mei en directe UV straling na een behandeling te vermijden. Omdat we met microneedling tot in de diepere huidlagen werken heeft het een genezing nodig om het beoogde resultaat te behalen. UV stralen kunnen een negatief effect hebben op het resultaat en in extreme gevallen kan het zelfs pigmentvlekken veroorzaken. En laat dat nou precies zijn wat we niet willen!

Waar moet ik rekening mee houden na een microneedling behandeling?

De eerste dagen na een microneedling behandeling is het heel belangrijk om de product adviezen van de huidspecialiste op te volgen, te kalmeren dus! Gebruik geen intensieve cosmetica zoals retinol en andere zuren. Gebruik dagelijks een SPF om te beschermen tegen UV stralen, je huid is extra vatbaar voor deze stralen. De dag van de behandeling niet in sauna of chloor water, vermijd intensief sporten Geef je huid de kans om zichzelf weer op te bouwen, dat is wat we voor ogen hebben met deze microneedling behandeling.

Is microneedling pijnlijk?

Microneedling wordt soms als gevoelig ervaren, echter pijnlijk is het niet. Verdoving is ook echt niet nodig. De minuscuul kleine gaatjes die worden gemaakt door de steriele gaatjes zijn binnen no-time weer dicht, zelfs nog voordat je de deur uitstapt bij ons huidinstituut. Natuurlijk moet je wel de dagen nadien extra zorgvuldig omgaan met je huid.

Kan ik een microneedling behandeling inplannen bij AERDE Huidinstituut?

Jazeker, de huidspecialistes van AERDE Huidinstituut zijn gespecialiseerd in microneedling. Zij zullen ten alle tijden starten met een uitgebreid huidadvies gesprek met huidscan om je wensen te bespreken.

Zien we je binnenkort bij AERDE Huidinstituut?

Heb je nog meer vragen voor ons, we beantwoorden ze graag voor je! Stel ze door ons te bellen of stel je vraag per mail: info@aerde.com

Liefs Annemiek & Sanne
AERDE Huidinstituut Gemert