SPRING ! Is jouw huid klaar voor de zon en de zomer?

aerde gemert huidverbetering

De zomerse maanden staan voor de deur en de wintermaanden gaan we weer achter ons laten. Gedurende de winter is onze huid verdikt, heeft minder zon gezien en hebben we veel binnen gezeten waardoor de huid weinig zuurstof tot zich heeft kunnen nemen.

Kortom, de huid is toe aan een voorbereiding voor de zomerse maanden.

Wist je, dat het heel verstandig is om je huid na de winter (maar ook na de zomer) goed door een huidexpert onder de loep te laten nemen? Een goed moment om te kijken hoe het met je huid gaat, en wat het nodig heeft. We zetten een paar belangrijke zaken voor je op een rijtje om je huid voor te bereiden op de zomerse maanden.

1. Exfoliëren 

Zorg ervoor dat je wekelijks je huid ontdoet van het teveel aan dode huidcellen. Je huid oogt direct frisser en je skincare wordt vele malen beter opgenomen omdat je huid toegankelijk is. Je dode huidcellen belemmeren dan de opname niet meer. 

Wil je het helemaal compleet maken, verwen dan je huid na een dieptereiniging met een hydraterend of voedend masker. We adviseren je met liefde welk masker het beste bij jouw huid past. 

2. Hydrateren

Zorg voor extra hydratatie van je huid. Skincare met extra hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur maar ook peptiden. Dat kan door middel van een serum, ampullen of een hydraterende dag- en nachtverzorging.

3. SPF = your best friend

Zorg ervoor dat je dagelijks, en meerdere malen per dag, een SPF zonbescherming gebruikt. Het voorkomt huidschade, pigmentvlekken, huidveroudering en zelfs huidkanker. Een SPF hoeft helemaal niet vet te zijn en een dikke plakkerige laag achter te laten. We hebben zeer geschikte, sterk voedende crèmes met een zonbeschermingsfactor. Onze favoriete tip:

Pascaud UV Defense; een anti-aging en hydraterende verzorging met hoge SPF, extra voordelig.

En ook PCA heeft schitterende crèmes met SPF en zijn voorzien van het label van de skin cancer foundation en bevatten dus geen kanker verwekkende stoffen.

En heel makkelijk om gedurende de dag je SPF bij te werken, bijvoorbeeld bij een terrasje of het uitlaten van de hond is de pHformula SUN Powder SPF30. Een mineraal poeder met SPF 30 die je over je make-up kunt aanbrengen, ideaal voor in je handtas! Ook geschikt voor mannen en kinderen en naast bescherming heeft dit poeder ook een matterend effect voor je huid. Het poeder is transparant en geeft dus bescherming maar geen bruine teint. Een echte musthave voor deze zomer.

4. Instituut behandelingen

Het thuis verzorgen van je huid is heel belangrijk en onmisbaar voor een stralende en frisse huid. 

Een intensieve instituut behandeling, 1 x per vier weken, zorgt voor een intensieve boost en een structurele aanpak van je huid. De favoriete SPRING behandelingen zijn microdermabrasie, peelings en de Forlle`d, Pascaud en PCA behandelingen. Met deze behandelingen worden dode huidcellen op een effectieve manier verwijderd, de huid wordt intens gehydrateerd en sterk gemaakt voor de zomerse maanden en werken allen anti-aging.

Heb je vragen over je huid, of over je huidige huidverzorgingsproducten? Laat het ons weten, we staan voor je klaar voor advies en behandelingen.

Samenwerken aan je mooiste huid! 

Wil je een afspraak inplannen? Plan tijdig want de agenda staat snel vol.

Liefs Annemiek & Sanne