Dermatologen: ‘Pas op met reinigingsdoekjes’

aerde huid reinigen

Denk je goed bezig te zijn door ’s avonds je make-up eraf te halen met een reinigingsdoekje, blijkt die manier helemaal niet goed te zijn voor je huid. Dermatologen waarschuwen: de doekjes doen meer kwaad dan goed.

Wat is er aan de hand met die doekjes waarmee vrouwen (en een enkele man) in een veeg hun make-up verwijderen? “Je kunt je allergisch smeren”, vertelt Menno Gaastra van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. De vereniging ziet een duidelijke toename van het aantal mensen met eczeemklachten, ontstaan door de doekjes.  

Daarnaast duwen de doekjes ook een groot deel van de make-up in de huid, in plaats van het eraf te halen.

Jeuk

Jeuk rond de ogen, op het gezicht en vervelende uitslag: het zijn allerlei kwaaltjes die kunnen optreden door dagelijks gebruik van de doekjes. De grote boosdoener: conserveringsmiddelen.

Dat die doekjes bomvol conserveringsmiddelen zitten heeft een reden, weet dermatoloog Gaastra. “De doekjes ruiken lekker. Dat komt door de parfum die er in zit. En hoe denk je dat het komt dat de doekjes zo lekker vochtig blijven? Ook dat is vanwege conserveringsmiddelen.”

Babydoekjes

Niet alleen met reinigingsdoekjes kun je je allergisch smeren, hetzelfde geldt voor babydoekjes en vochtig wcpapier. “Ook bij het gebruik van dit soort doekjes kunnen allerlei allergieën optreden. Wees dus zeer terughoudend met het gebruik. En spoel altijd na met water.”  

Maar wat moet ik dan doe?

Een goede reiniging is heel belangrijk! Als je reiniging niet optimaal z’n werk kan doen en je huid niet goed schoon is, kan je van de crème ook niet verwachten dat die het  resultaat geeft wat je zou verwachten. Daarbij blijft je make up of resten van de doekjes op je huid en in je poriën.  Zoek daarom naar een milde variant. De  Pascaud Cleanser is een zachte milk, die je huid niet gaat irriteren, en ook niet verder uitdroogt. Zeker voor degene die niet te veel poespas willen want de Pascaud Cleanser is een 3 in 1 product, milk, lotion en oog make-up remover. Ideaal

Voor een huid die wat meer eisen stelt hebben we van La Colline diverse  reinigingen aangepast aan het huid probleem.

Reiniging is het meest belangrijkste ritueel van je dagelijkse verzorging, s’ morgens en s’avonds.

Je huid wordt er blij van en gaat stralen!

Annemiek van Aerde,
Eigenaresse AERDE Huidinstituut