De Voordelen van microneedling in de Winter

De winter brengt niet alleen koude temperaturen met zich mee, maar ook veranderingen in onze huid. Gelukkig is er een oplossing die je huid kan helpen om stralend te blijven, zelfs in de koudste maanden: micro needling!

Wat is micro needling?

Micro Needling is een veilige en zeer effectieve behandeling om een grote verscheidenheid aan huidproblemen te behandelen. Met een pen met kleine naaldjes maken we microscopisch kleine sluisjes in de huid waarmee een huidproces in gang wordt gezet wat voor celvernieuwing en collageenaanmaak zorgt.

Voor een huid met:

– een vale, doffe teint
– grove poriën,
– lijntjes en rimpeltjes,
– littekens,
– restacné,
– pigment,
– roodheden,
– verslappingen

En eigenlijk voor elke huid die een oppepper kan gebruiken en haar mooie glow weer terug wil!

Waarom juist microneedling in de winter?

1. Herstelproces in rustiger tijden

Terwijl de huid in de winter vaak gevoeliger is, biedt deze winterse periode ook voordelen. De verminderde blootstelling aan UV – straling zorgt ervoor dat de huid beter kan herstellen na microneedling.

2. Verbeterde opname van producten

De droge winterlucht en verwarming kunnen ervoor zorgen dat je huid extra vocht nodig heeft. Microneedling helpt de opname van hydraterende serums en andere huidverzorgingsproducten te verbeteren, waardoor ze effectiever worden.

3. Stimulatie van collageenproductie

Deze microneedling behandeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat resulteert in een stevigere en stralendere huid. Dit proces kan in de winter starten, waardoor je het voorjaar start met een stralende huid.

Belangrijk bij winterse microneedling

1. Hydratatie is essentieel

Aangezien de luchtvochtigheid lager is in de winter, is het van belang om na microneedling, en sowieso de hele winter, je huid goed gehydrateerd te houden. Gebruik hydraterende crèmes en serums om vochtverlies te voorkomen. Onze favoriet is Forlle`d P effect Essence!

2. Bescherming tegen de zon

Hoewel de zon minder intens is in de winter, blijft bescherming tegen UV-straling cruciaal. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, vooral na microneedling.

3. Nazorg routine

Volg de instructies van je huidspecialist nauwkeurig op na de behandeling. Gebruik milde reinigers en vermijd agressieve producten om irritatie te voorkomen.

Conclusie

Microneedling in de winter is een slimme zet om je huid te verjongen en te revitaliseren. Met de juiste nazorg en voorzorgsmaatregelen kan deze behandeling je helpen om een stralende, gezonde huid te behouden, zelfs te midden van de koude wintermaanden. En dus te stralen tijdens de feestdagen!

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden met microneedling voor jouw huid? Bel ons voor informatie. We adviseren je met liefde en plezier over de beste mogelijkheden voor jouw huid!

Liever geen naaldjes maar wel zorgen voor een perfecte huidconditie? Dan is een peeling tijdens de winterse maanden ook een hele mooie oplossing!

Het beste van twee werelden? Combineer een peeling of PRX T33 met microneedling en LED masker!

Liefs Annemiek & Sanne