DE NOODZAAK VAN ZONBESCHERMING

beauty blog aerde huidinstituut huidverbetering zonbescherming spf

De zon is een bron van energie, de warmte voelt heerlijk aan en geeft een goede “mood”. Maar de ultraviolette (UV) straling die de zon uitstraalt kan schadelijk zijn voor onze huid. UVA- en UVB-stralen kunnen beiden de huid beschadigen en leiden tot zonnebrand, huidveroudering, pigmentvlekken veroorzaken en zelfs huidkanker geven. Het kiezen van een goede zonbescherming is daarom essentieel. We leggen eerst even in het kort het volgende uit:

Wat is het verschil tussen UVA en UVB stralen?

UVB = Burning & UVA = Aging

Wat je moet weten over UVA:

UVA-stralen zijn het hele jaar aanwezig (zelfs op bewolkte dagen) en dringen diep door in de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken, en kunnen ook bijdragen aan het risico op huidkanker. Daarom is het belangrijk om ook je huid te beschermen wanneer de zon niet schijnt, bijvoorbeeld in de winter.

Wat je moet weten over UVB:

UVB-stralen zijn sterker dan UVA-stralen, maar dringen niet zo diep door in de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en kunnen ook leiden tot huidkanker. UVB-stralen zijn sterker tijdens de zomermaanden en op hogere hoogtes. Extra beschermen in de zomer dus!

TIPS om je huid tegen de zon te beschermen:

• Zorg ervoor dat je elke 2 uur opnieuw beschermt tegen de UV stralen. De werkzaamheid van je SPF neemt snel af en bijsmeren is dus echt noodzakelijk.
• Hoe hoger de zonbeschermingsfactor, hoe beter de bescherming, maar het is nog steeds belangrijk om het product regelmatig opnieuw aan te brengen, ongeacht de SPF.
• Draag een petje of een zonnehoed.
• Vermijd de zon tussen 12 en 15 uur.
• Kies een product met een SPF (Sun Protection Factor) die geschikt is voor jouw huidtype. Vettere huid, kies dan een luchtig SPF product.
• Kijk ook naar de omstandigheden waaronder je wordt blootgesteld aan de zon bijvoorbeeld op het water of hoog in de bergen.
• Breng je zonnebrandcrème voldoende dik aan voordat je gaat zonnen.
• Breng de SPF een half uur voordat je de zon ingaat aan! Wanneer je pas gaat smeren op het moment dat je al een zonnebrand voelt opkomen, is het vaak al te laat.

Negatieve effecten van de zon vermijden en toch een mooie zomerse teint?

Ga dan voor een zelfbruiningsproduct, ook wel een tanning product genoemd. De producten van Bron’z Express zijn veilig en verantwoord en zijn makkelijk aan te brengen voor een dagenlang bruin effect. Enjoy summer!

Onze favoriete SPF producten:

Wij zijn fan van de SPF producten van PCA Skin. Deze bieden een breed spectrum aan bescherming en heeft voor elk huidtype en elke wens een geschikt product. Deze PCA Skin zonbescherming producten werken actief mee aan het beschermen van de huid en preventief op de vorming van huidkanker. Ze worden dan ook aanbevolen en gelabeld door de Skin Cancer Foundation.

Ook een topper in het Zonbescherming assortiment:

pHformula Sun Powder SPF 30

Zonbescherming in poedervorm. Ideaal om bij te smeren, “te poederen”. Tijdens een fietstocht, op het terras, met dit poeder in je handtas heb je altijd extra bescherming bij de hand. Ideaal voor óver je make-up, is transparant maar werkt direct matterend. Zeer geschikt voor mannen, ook op dunner wordend haar. En vergeet ook de (klein) kinderen niet, ideaal om tussen het spelen door even bij te poederen.

Heb je vragen over zonbescherming, laat het ons dan weten. Wij adviseren je met liefde en plezier.

Laten we veilig en goed beschermd gaan genieten van de zomer!

Liefs Annemiek & Sanne