Circadian, Circadiaanritme & je huid

circadiaanritme slaap huid gemert

Een slechte nachtrust is niet alleen slecht voor je fitheid, maar ook voor je huid!

Na een slechte nachtrust kan je huid dof zijn, lijntjes en rimpeltjes zijn duidelijk zichtbaar en kan trekkerig aanvoelen. Wallen kunnen zichtbaar zijn onder je ogen. Overdag is je focus minder, ben je vermoeid en stressgevoeliger. Herken je dat?

We weten vast allemaal dat je `s avonds op tijd moet stoppen met het gebruiken van blauw licht zoals tv en telefoon. Voor het slapen gaan nog even een actieve wandeling te maken of een ontspannen moment in te plannen. Toch kan het zijn dat je regelmatig wakker ligt!

`s Nachts heb je maximaal huidherstel, en wordt je huid weer klaargestoomd voor een nieuwe dag, vol prikkels en invloeden van buitenaf.

Slaap jij wel eens matig of slecht? Lees dan door onder deze interessante foto van Pascaud:

circadiaanritme aerde huidinstituut

Circadiaanritme is wereldwijd bekend als het 24 – uurs ritme ofwel je biologische klok!

Het regelt je slaap, het wakker worden, je hormonen, je temperatuur en je hartritme. De klok vertelt je lichaam hoe laat het is en wat het moet doen. Actief zijn of juist in de slaapmodus gaan, bloeddruk omhoog of juist omlaag.
Je lichaam weet op elk moment wat er gedaan moet worden, knap he!

Er zijn veel redenen te bedenken waarom er iets mis gaat in dit ritme, en hiermee dus je eigen klok saboteert. Bijvoorbeeld als je té laat naar bed gaat, of te laat opstaat. En hoe voel je je met een jetleg?

In de afbeelding hierboven zie je dat alle processen zijn verbonden aan tijdsblokken. Kijk er maar eens op je gemak naar!
Als er een verstoring is in dit ritme, vaak door invloeden van buitenaf, kan er van alles gaan gebeuren; vermoeidheid, verminderde prestaties, gewichtstoename, verminderde weerstand.

Voor je huid heeft een verstoring van het circadiaanritme ook gevolgen:

– vroegtijdige huidveroudering
– vermindering natuurlijke bescherming
– vertraging huidherstel in de nacht
– verminderde opname van vitamine D

Je ziet vaak melatonine voorbij komen in het ritme. Melatonine is een hormoon dat je aanmaakt wanneer je gaat slapen, wanneer het donker wordt. Cortisol daarentegen is een hormoon dat wordt aangemaakt als je wakker bent, en energie nodig hebt!

Explosief stijgende cijfers van Nederlanders die niet goed slapen, concentratie problemen hebben en kampen met stress gerelateerde klachten.

Een impact op je functioneren maar ook op je huid. Ik heb me verdiept in dit ritme maar de echte expert is Mardge Pascaud, zij heeft me deze kennis toegereikt. Mardge Pascaud heeft na twee jaar onderzoek een concept ontwikkeld dat met drie producten het bioritme kan reguleren, waardoor vanzelf meer ontspanning en rust in de huid ontstaat en dus een mooier huidbeeld wordt bereikt. Ontspan je mooi!

Drie unieke producten die `s nachts zorgen voor betere nachtrust, beter huidherstel en overdag meer rust en een betere focus biedt.

Circadian Cream: een nachtcrème die je huid herstelt, helpt bij de aanvulling van vitamine D, een anti-aging activator bevat én zorgt voor een optimale nachtrust. Een echte aanrader.

Circadian Stick: deze stick draai je open en plaats je naast je bed, zo dicht mogelijk bij je in de buurt. Met een lavendel geur om te kalmeren, stress te verminderen en een diepe slaap te bevorderen.

Circadian Caps: capsules voor inwendig gebruik, in te nemen een uur voor het slapen gaan. Bevat melatonine, slaapmutsjeskruid en vitamine B1 en B6. Voor meer rust, minder stress en verbetering van de slaapkwaliteit. Ook ideaal als je veel reist en tijdsverschillen hebt!

circadian pascaud aerde circadian pascaud circadian pascaud slaap

Wil je meer informatie over deze producten van Pascaud, laat het ons weten. We vertellen je er graag meer over!

annemiek van Aerde gemert huidinstituut huidverbetering

Annemiek van Aerde,
Eigenaresse AERDE Huidinstituut Gemert