Acne en puistjes, een storend huidprobleem

acne puistjes huid schoonheidsspecialiste gemert eindhoven uden best

Wat is acné eigenlijk precies, en hoe kom ik ervan af!

Acne is een veel voorkomend en storend huidprobleem waarbij de talgklieren ontstoken en verstopt raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Acne komt het meest voor bij jongeren, jong volwassenen maar ook vanaf 12 jaar, dus rond de puberteit. Er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). De afgelopen jaren zien we steeds meer dames en heren rond de 30 jaar die onzuiverheden, ontstekingen en acne krijgen. De heftigste vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is, en dat het pijnlijk kan zijn.

De oorzaken van acne:

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vetter aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan gaat de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking en dus puistjes.

Om acne zo goed mogelijk te behandelen, plannen wij eerst een vrijblijvend intakegesprek waarbij de gespecialiseerd huidspecialist bekijkt van welk type acne er sprake is en om inzicht te krijgen in de thuisverzorging. Er wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en met je besproken welke behandeling het meest geschikt is. De acne behandelingen van AERDE Huidinstituut zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. Een ander vervelend probleem zijn de littekens. Deze kunnen aangepakt worden door onder andere microneedling.

Een acnebehandeling wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Informeer hiervoor je zorgverzekering.

Heb je vragen voor ons? Wil je een vrijblijvend gesprek inplannen om de mogelijkheden voor jouw huid te bespreken, mail of bel ons dan! We maken graag tijd voor je!

Liefs Annemiek & Sanne

AERDE Huidinstituut

Meer informatie over Acne behandelingen bij AERDE Huidinstituut: KLIK HIER