Wat een uitkomst, Permanente Make Up

Wat een uitkomst, Permanente Make Up                                                  IMG_6317

Permanente make-up biedt veel voordelen ten opzichte van gewone make-up. In de eerste plaats is er natuurlijk het gemak. U staat ‘s morgens al op met een verzorgd uiterlijk en hoeft niet meer aan de slag met eyeliner, wenkbrauw- of lippen potlood. Dat spaart tijd en voor sommigen een hoop geklieder. Het is een uitkomst voor bril-dragers die altijd problemen hebben met het aanbrengen van oog make-up. Bovendien is het erg handig voor vrouwen die veel sporten of allergisch zijn voor make-up.

Maar gemak is niet het enige plus-punt. Allerlei kleine schoonheidsfoutjes laten zich er ook mee corrigeren. Als u door ziekte of veelvuldig epileren geen wenkbrauwen meer over heeft, kan dat met permanente make-up worden gecorrigeerd. En al zijn de veranderingen subtiel, het zal zeker uw gezichtsuitdrukking verbeteren. Ook de ogen kunnen we met een eyeliner accentueren, waardoor ze meer uitdrukking krijgen. Het is slechts millimeter-werk, maar het effect is goed zichtbaar. Het proces heeft veel weg van een tatoeage, maar wordt pigmentatie of dermagrafie genoemd.

De behandeling

Voordat de permanente make-up aangebracht wordt, krijgt u eerst een intakegesprek. Vervolgens wordt eerst alles met potlood getekend in de vorm die u wenst. Daarna wordt de kleur samen met u bepaald. Pas wanneer u helemaal tevreden bent, wordt het definitieve pigment aangebracht. Het is van belang dat de make-up natuurlijk oogt en in harmonie is met uw gezicht.
Door middel van kleine naaldjes worden kleur pigmenten in de opperhuid aangebracht. Echt pijnlijk zijn de behandelingen niet. Gevaarlijk is het evenmin. De pigmenten die gebruikt worden, zijn op allergische reacties getest en voldoen aan de strengste Europese normen.

Na de behandeling wordt de huid met een vette crème verzorgd. U krijgt een beschrijving mee waarop staat wat u aan huid-verzorging moet doen. Omdat er zwelling op kan treden raden wij voor de zekerheid altijd aan eventuele representatieve afspraken een dag te verzetten.
De kleur zal net na de behandeling twee of drie tinten donkerder zijn dan ze uiteindelijk wordt. Overigens is een behandeling niet altijd toereikend. Na drie weken, waarin de bewerkte huid met crème is gekalmeerd, wordt de make-up nog eens bijgewerkt omdat de huid de pigmenten soms afstoot. In dat geval kan men gebruik maken van een of twee nabehandelingen, die bij het tarief zijn inbegrepen.
Naarmate de huid zich vernieuwt, zal de make-up vervagen. In welk tempo dat gebeurt, is afhankelijk van het huidtype, de kleur van het pigment en de mate van zonlicht waaraan de huid wordt blootgesteld (zonnebank). Daarom is het ook belangrijk om ieder jaar even de kleur bij te werken. Zo blijft de permanente make-up mooi.

Om permanente make-up aan te mogen brengen, is een vergunning van de GGD vereist. Deze vergunning word door de GGD pas afgegeven als na een zeer intensief onderzoek blijkt, dat er deskundig, vakkundig en volgens de vastgestelde regels gewerkt wordt.
Let daarop bij het maken van een afspraak!

Top