Peeling

Maak jouw afspraak telefonisch (tel: 0492 365599) of klik om online te reserveren
Reserveer nu!

De opperhuid (epidermis) beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en voorkomt dat het lichaam vocht verliest. De dode huidcellen worden normaal gesproken om de vier weken afgestoten, maar door veroudering van de huid wordt dit natuurlijke proces vertraagt. Het gevolg is een ophoping van dode huidcellen waardoor de huid dof, grauw en schilferig wordt en pigmentvlekken in volume toenemen.

Ons instituut biedt u een aantal peelingmogelijkheden die in combinatie met onze producten voorzien in een complete behandeling. Peelen is een techniek om bijvoorbeeld rimpels, onregelmatigheden van de huid, huidverkleuringen en littekens minder zichtbaar te maken, maar ook om uw huid weer een frisse uitstraling te geven. Een peeling zorgt er in principe voor dat het natuurlijke huidvernieuwingsproces beter op gang komt en dode huidcellen sneller worden afgestoten. Een professionele peeling wordt altijd door een specialist uitgevoerd. Er bestaan diverse soorten peelings zoals fruitzuurpeeling, peeling met professionele (TCA) kruiden en mechanische peelings. Zie ook onze pagina peeling bij de behandelingen van Pascaud.

 

Mechanische peeling (microdermabrasie)

De microdermabrasie is een mechanische peeling waarbij met behulp van fijne aluminium oxide-kristallen de dode huidcellen verwijderd worden. In tegenstelling tot de chemische of kruidenpeeling zijn bij de microdermabrasiebehandeling de diepte en werking zeer nauwkeurig te bepalen en zelfs per gebied aan te passen. Hierdoor is microdermabrasie uitermate geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld littekens en pigmentatie. Omdat een mechanische peeling tevens de aanmaak van collageen in nieuwe huidcellen stimuleert, zijn met microdermabrasie ook rimpels, verlies van elasticiteit en beschadigingen door UV-straling zeer goed te behandelen.

Top