Medische pedicure

Maak jouw afspraak telefonisch (tel: 0492 365599) of klik om online te reserveren
Reserveer nu!

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze anti-druktechnieken toe of vervaardigt ortheses. Zij brengt nagelprotheses aan en voert nagelreparaties uit. Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels.

Ook is de medisch pedicure op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en vermindering van de pijnklacht. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

Pedicure ProvoetWij staan geregistreerd als medisch pedicure bij de zorgverzekeraars. Dit wil zeggen dat u afhankelijk van uw zorgverzekering de kosten van de behandeling terug kunt krijgen. Wij zijn aangesloten bij Provoet.

Andere pedicure-behandelingen van Aerde Schoonheidsinstituut zijn:
Schimmeldiagnostiek
Pedique nagels

Pedicure voeten

Top